Semafoon BHV

Semafoon, pager, BHV pieper of buzzer. Er zijn veel benamingen voor dit apparaatje, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: oproepen ontvangen. Dit communicatiemiddel werd in de jaren zestig geïntroduceerd en was de voorloper van de mobiele telefoon. Zelfs tot op de dag van vandaag wordt het gebruikt, maar in de loop der tijd is de doelgroep specifieker geworden. Door de komst van de mobiele telefoon is de manier van communiceren verandert en van één- naar twee richtingsverkeer gegaan. Zeker met de komst van de smartphone zijn de telecommunicatiemogelijkheden nog eens in een stroomversnelling gekomen. Hierdoor zijn er nog maar relatief weinig semafoon gebruikers. Het zijn vandaag de dag vooral alarmdiensten die hiervan gebruikmaken vanwege de landelijke dekking op het P2000 netwerk.

Semafoon BHV - Safeguard.jpg

Semafoon BHV op smartphone

Tijden veranderen en de semafoon heeft zich inmiddels meer dan bewezen. Hoewel we dit apparaat nog niet uitrangeren, beginnen nieuwe systemen toch een groot gedeelte te vervangen. Zo hebben wij een oplossing bedacht die de semafoon voor BHV vervangt door een applicatie op je smartphone. Zowel de mogelijkheden als de kwaliteit maakt smartphones namelijk uitermate geschikt om als oproepsysteem voor je BHV noodorganisatie te gebruiken. Bijna iedereen kan er mee werken en heeft er een op zak. Daarnaast ziet onze app door middel van complete locatie bepaling wanneer een BHV’er op locatie (werk) is. Dit heeft als voordeel dat je alleen opgeroepen wordt als je ook daadwerkelijk aanwezig bent en hulp kan verlenen.

Vragen over digitale semafoon voor BHV?

Safeguard vervangt niet alleen de semafoon, maar ook de aanwezigheidsregistratie en portofoon! Op deze manier heb je dus meerdere apparaten in één digitale omgeving, wat een oplossing biedt bij veelvoorkomende problemen. Dat je al je apparaten in een applicatie hebt is natuurlijk al een stuk praktischer. Daarnaast maken wij de kans op menselijk fouten aanzienlijk kleiner door bijvoorbeeld aanwezigheid te laten registreren middels ons systeem. Dan blijft het oproepen nog over. Wanneer er een oproep wordt gedaan, zoekt Safeguard gelijk de juiste hulp die het dichtst bij het incident is. Dit is dan ook de kracht van onze app; altijd de juiste hulp op de juiste plek! Heb je vragen over het systeem en de mogelijkheden? Ons online supportteam staat voor je klaar om ze te beantwoorden.

Klaar om Safeguard zelf te proberen?

Tijdens de demo laten we je zien hoe de app werkt. Enthousiast? Ga er dan mee aan de slag tijdens de proefperiode. Uiteraard staan wij ook dan klaar om vragen te beantwoorden!