Hoeveel BHV'ers verplicht

Misschien wel de meest voorkomende vraag over bedrijfshulpverlening is: hoeveel BHV’ers zijn verplicht? In de Arbowet is het aantal BHV’ers niet wettelijk vastgelegd. De vraag is niet onterecht omdat dat voorheen wel in de Arbowet stond beschreven. Hierin werd de 1 op 50 regel gehanteerd. Deze is echter niet meer van toepassing aangezien bedrijfshulpverlening maatwerk is. Elk bedrijf is anders en heeft zijn eigen risico’s. Het aantal BHV’ers wordt uiteindelijk bepaald op basis van de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Het is in ieder geval verplicht dat er altijd BHV’ers aanwezig zijn om bij calamiteiten te helpen. Met Safeguard heb je altijd inzicht in de aanwezigheid en bezetting van BHV’ers in jouw noodorganisatie.

Meer over de app

Hoeveel BHV’ers verplicht - Safeguard.jpg

Inzicht in het aantal verplichte BHV'ers met de hulp van Safeguard

Het aantal BHV’ers dat verplicht is, wordt op basis van de RI&E vastgesteld. Hierin zijn onder andere de maatgevende factoren en restrisico’s bepalend voor het uiteindelijke aantal BHV’ers. Daarnaast moet je ook rekening houden met zaken als uitval of verlof. Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de gezond- en veiligheid van je werknemer. Dit garandeer je door goede bedrijfshulpverlening en met een optimale bezetting - dus voldoende opgeleide en aanwezige BHV’ers. Met Safeguard heb je altijd realtime inzicht in je bezetting die we vervolgens aantoonbaar kunnen maken middels rapportages.

Altijd verplichte aantal BHV'ers met Safeguard

Zoals we eerder schreven, is de meeste gestelde vraag omtrent bedrijfshulpverlening wel die over de hoeveelheid verplichte BHV’ers. Begrijpelijk, aangezien hier niet gelijk een eenduidig antwoord voor is. Als dit op basis van de RI&E eenmaal is bepaald, is het zaak dat je altijd voldoet aan dat aantal. Safeguard helpt jou hierbij. Je creëert met Safeguard overzicht door al je BHV’ers in het systeem te groeperen. Door het automatische registratiesysteem zie jij in een oogopslag wie er realtime aanwezig is. Ook ontvang je een melding wanneer er sprake is van onderbezetting. Maak middels rapportages jouw BHV bezetting aantoonbaar. Benieuwd hoe je Safeguard voor jouw bedrijf kan inzetten? We vertellen je graag meer!

Klaar om Safeguard zelf te proberen?

Tijdens de demo laten we je zien hoe de app werkt. Enthousiast? Ga er dan mee aan de slag tijdens de proefperiode. Uiteraard staan wij ook dan klaar om vragen te beantwoorden!