Hoeveel BHV’ers nodig per bedrijf

De vraag over hoeveel BHV’ers nodig zijn per bedrijf, komt vaak terug. Maar een concreet antwoord op deze vraag is er niet. Voorheen werd er wel een soort vuistregel gehanteerd. De Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) schreef toentertijd bijvoorbeeld over de 1 op 50 regel; 1 BHV’er op 50 werknemers. Deze regel is al enige tijd niet meer van kracht en dat is niet voor niets. Aan de ene kant gaf deze regel helder- en duidelijkheid, maar droeg niet bij aan de veiligheid. Een staalfabriek is geen beddenwinkel. Stel, beiden hebben vijftig mensen in dienst. De staalfabriek heeft logischerwijs meer BHV’ers nodig dan de beddenwinkel. Uit je risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) moet blijken hoeveel BHV’ers je voor jouw bedrijf moet regelen.

BHV mobile - Safeguard.jpg

Voldoe aan de benodigde hoeveelheid BHV’ers voor jouw bedrijf

Uit de RI&E zou naar voren moeten komen hoeveel BHV’ers je nodig hebt voor jouw bedrijf. Dit hangt van veel verschillende factoren. De RI&E zou je moeten helpen deze factoren te filteren. Zijn de risico’s bekend, dan is het tijd om te kijken naar de manier waarop je deze risico’s weg kunt nemen dan wel minimaliseren. Dat laatste is van belang voor jouw BHV. Sommige risico’s zijn onvermijdelijk en kunnen voor schade of letsel zorgen. Om dat te beperken, is BHV in het leven geroepen. Hoe meer onvermijdelijke risico’s je hebt, hoe meer opgeleide BHV’ers je waarschijnlijk nodig hebt.

Safeguard tool voor hoeveelheid BHV’er voor jouw bedrijf

We gaan een stapje verder in het proces. De hoeveelheid benodigde BHV’ers is bekend. Om te zorgen dat de eerder genoemde risico’s worden geminimaliseerd, moeten er altijd voldoende BHV’ers aanwezig zijn. Safeguard kan je bij dit proces helpen. Ons systeem voert namelijk een automatische aanwezigheidsregistratie uit. Dit betekent dat alle gebruikers die op locatie aanwezig zijn, automatisch op aanwezig worden gezet. Mochten er te weinig BHV’ers aanwezig zijn, dan krijg je een melding en kun je actie ondernemen. Op deze manier draagt ons systeem bij aan een optimale bezettingsgraad van jouw noodorganisatie. Heb je vragen over de mogelijkheden hiervan of heb je andere vragen? Stel ze vooral! We staan je graag te woord.

Klaar om Safeguard zelf te proberen?

Tijdens de demo laten we je zien hoe de app werkt. Enthousiast? Ga er dan mee aan de slag tijdens de proefperiode. Uiteraard staan wij ook dan klaar om vragen te beantwoorden!