Is flexwerken ook een probleem voor jouw BHV organisatie?

Blog

3 min

7 jul 2017

Flexwerken is de afgelopen jaren steeds meer vanzelfsprekend geworden. Vaak verwachten werknemers dat er flexibel omgegaan kan worden met werktijden en dat minstens één keer thuis werken geen probleem is. De techniek van vandaag maakt dit ook allemaal mogelijk: het werken in de cloud, laptops en smartphones zorgen ervoor dat je letterlijk overal kan werken. Dit is natuurlijk geweldig! Of niet?

Flexwerken BHV.jpeg

In mijn rol binnen Safeguard spreek ik veel mensen die verantwoordelijk zijn voor de BHV binnen hun organisatie. Bijna iedereen geeft aan dat sinds de introductie van het flexwerken het een stuk moeilijker geworden is om toezicht te houden over de aanwezigheid van BHV’ers. Vroeger kon men ervan uitgaan dat er op elke afdeling een verantwoordelijke BHV’er aanwezig was tussen 9 en 5, maar nu blijkt dat ook BHV’ers flexwerken, is dit niet meer het geval. Dit verhoogt de risico’s en daarmee de druk op de Hoofd BHV’er. Gedeelde agenda’s, WhatsApp groepen, intekenlijsten en aanwezigheidsborden worden momenteel ingezet om grip te krijgen op de aanwezigheid van de BHV, maar bijna alle oplossingen voldoen niet aan de wensen en zijn erg fout gevoelig omdat ze vergeten worden.

Een moderne BHV app, zoals Safeguard, stelt u in staat om direct te zien wie er aanwezig zijn maar ook om een data-set op basis van aanwezigheid op te bouwen. Met deze data kan onder-en overbezetting gesignaleerd worden zodat men hierop kan anticiperen, bijvoorbeeld door extra BHV’ers in te roosteren, op te leiden of juist niet meer op te leiden. Het kost even tijd om data te verzamelen maar na een paar weken wordt al duidelijk wat de trends binnen een organisatie zijn. Uiteindelijk verlaagt dit de druk op de schouders van de Hoofd BHV’er, want vermoedens kunnen nu worden onderbouwd met keiharde feiten om vervolgens voorgelegd te worden aan het management.

Naast de aanwezigheid data heeft men ook inzicht in welke BHV’ers meldingen accepteren of juist weigeren. BHV’ers die structureel hun meldingen weigeren kunnen nu aangesproken worden op hun gedrag.

Wilt u na het lezen van deze blog ook inzicht krijgen in het aanwezigheids profiel van uw BHV organisatie, probeer dan nu Safeguard gratis 14 dagen uit. Vindt u het daarna niks, geen probleem! U kunt de uw bezettingsgraad van uw BHV organisatie gewoon downloaden en bewaren :)

 

Wat gebeurde bij WhatsApp, Facebook en Instagram?

Preview - Wat gebeurde bij WhatsApp, Facebook en Instagram.jpg