Ontdek de wereld van veiligheid

Loading...
jaarplan-2022-nederlandse-arbeidsinspectie.png Placeholder

Blog

3 min

13 jan. 2022

Waarom Inspectie SZW gewoon weer Arbeidsinspectie heet

Het zat eraan te komen: met ingang van het nieuwe jaar heeft de Inspectie SZW haar naam veranderd in Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA). Vanwaar deze wijziging en wat staat er nog meer op de planning voor 2022?

Social_Media.jpeg Placeholder

Blog

3 min

6 okt. 2021

Wat gebeurde bij WhatsApp, Facebook en Instagram?

We hoeven niet te vertellen dat er maandagavond een storing was bij de diensten Whatsapp, Facebook en Instagram. Urenlang konden miljarden mensen geen gebruik maken van de grote communicatiediensten. Nooit eerder heeft het bedrijf een storing van dit formaat meegemaakt. Wat ging er precies mis?

Nieuwe_richtlijnen_-_Safeguard.jpeg Placeholder

Blog

3 min

14 sep. 2021

Nieuwe richtlijnen Eerste Hulp: 'Iedereen is afgestemd op elkaar'

Voor de aanvang van de zomer werden de nieuwe Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp (NREH) 2021 gepubliceerd. Een project waaraan veel relevante (medische) beroepsgroepen deelnamen. Maar hoe bepaal je zo'n kader voor eerste hulp eindtermen en daaruit voortvloeiende lesstof?

Thuiswerken_-_Safeguard.png Placeholder

Blog

3 min

10 aug. 2021

Gezond en veilig thuiswerken: bij wie ligt de verantwoordelijkheid?

Of het nou een advies is of niet, thuiswerken lijkt bij veel bedrijven geaccepteerd te zijn. Vorige maand besteedden we aandacht aan terugkerende werknemers en bedrijfsveiligheid, maar hoe zit het met jouw veiligheid in een ongecontroleerde omgeving als thuis?

Handelen_in_een_Noodsituatie_-_Safeguard.png Placeholder

Blog

3 min

27 jul. 2021

Handelen in een noodsituatie: bewustwording is het belangrijkst

Vier studenten van de Hogeschool van Amsterdam willen uiteindelijk dat een miljoen studenten weten hoe ze moeten handelen in een noodsituatie. Níet door te filmen, maar door de situatie te controleren.

Wil je weten hoe je de veiligheid op jouw werkvloer kunt blijven verbeteren?

Moment geduld...
IMG-20210719-WA0019_ccexpress.jpeg Placeholder

Blog

3 min

22 jul. 2021

BHV van groot belang wateroverlast ziekenhuis Venlo

VieCuri Medisch Centrum in Venlo besloot vrijdag (16 juli) volledig te evacueren om patiënten en medewerkers veilig te stellen. Een grote operatie werd in gang gezet waarbij iedereen de handen uit mouwen moest steken om die te laten slagen. Ook de BHV’ers hadden een onmisbare taak.

First Responder.png Placeholder

Blog

3 min

21 mei 2021

Waarom je kiest voor een first responder noodorganisatie

Vorige week waren wij bij de uitreiking van het First Responder certificaat aan Amphia ziekenhuis. Hiermee zijn zij het eerste ziekenhuis met een First Responder noodorganisatie. Maar wat houdt het in en waarom kies je hier eigenlijk voor? We spraken die dag met Jurgen Rompa (coördinator BHV Amphia) en Koos Pulleman (directeur NIBHV).

COVID voor RIE.jpg Placeholder

Blog

3 min

30 mrt. 2021

Wat COVID-19 betekent voor jouw RI&E

Naast dat er enkele versoepelingen doorgevoerd zijn, lijkt het erop dat we toch nog even moeten leven met de huidige maatregelen. Adviezen als: blijf zoveel mogelijk thuis en thuiswerken zullen gezien de berichtgeving nog wel even duren. Dit heeft effect op uw Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E).

Traingen BHV kunnen weer.jpg Placeholder

Nieuws

3 min

23 mrt. 2021

BHV trainingen weer van start

BHV-opleiders hebben zich de afgelopen tijd van hun creatieve kant moeten laten zien. Op 23 februari werden de corona-maatregelen weer verlengd. Hoewel er niet veel werd veranderd, zijn er toch enkele versoepelingen doorgekomen. Zo ook voor de BHV-oefencentra die hun deuren weer mochten openen.

Foto Covid RIE prikbord_ccexpress.jpeg Placeholder

Blog

3 min

2 mrt. 2021

Waarom bedrijven kiezen om jou als BHV'er wel of niet te vergoeden

Eerder plaatsten we een kleine poll met de vraag of men een vergoeding kreeg voor het vervullen van zijn of haar BHV taak. Uit de reacties bleek dat hier redelijk wat verschillen in waren. Daarom leek het ons interessant om bedrijven zelf aan het woord te laten over dit onderwerp.