Ingmar Vroege

Safeguard start onderzoek met Royal HaskoningDHV om bedrijfsongevallen terug te dringen.

21 mrt 2019
 

Safeguard start onderzoek met Royal HaskoningDHV om bedrijfsongevallen terug te dringen.

Het aantal dodelijke ongevallen in 2018 (71) op de Nederlandse werkvloer is toegenomen in vergelijking met 2017 (54), hoewel het nog steeds een van de veiligere landen in Europa is om te werken.

Een van de belangrijkste redenen is dat mensen sneller en efficiënter moeten werken. "Als je iets snel moet afmaken, heb je soms minder aandacht voor je veiligheid."

Bij Safeguard werken we elke dag om deze trend te keren en ervoor te zorgen dat iedereen na een dag werken veilig thuiskomt. We proberen dit te bereiken door onze vaardigheden op gebied van software in te zetten om een app te bouwen die u preventief waarschuwt wanneer zich potentiële gevaren voordoen, ook als u meer druk voelt om op uw werk te presteren.

We weten dat deze visie zeer ambitieus is en dat we dit niet alleen kunnen doen. Daarom zijn we erg trots om Royal HaskoningDHV aan te kondigen als onderzoekspartner om dit doel te bereiken. Royal HaskoningDHV staat bekend als een gerenommeerd ingenieursbureau dat actief is op vele vakgebieden, van engineering en architectuur tot data science en Internet of Things.

Samen met Royal HaskoningDHV zal Safeguard naar mogelijkheden gaan zoeken om datasets rond veiligheid, die afkomstig zullen zijn van sensoren die in de 'factories of the future' van Royal HaskoningDHV, te gebruiken voor ongeval preventie. Door deze datasets te analyseren, kunnen we hopelijk vertellen of het mogelijk is om bepaalde risico's op de werkvloer te voorspellen. Uiteindelijk is het doel om met een preventieve alert via onze Safeguard app het aantal ongevallen op de werkvloer te verminderen.

Leer meer over dit initiatief in de onderstaande video waarin Paul Stomph van Royal HaskoningDHV praat over de mogelijkheden om gegevens te gebruiken om ongelukken te voorkomen.

Bent u geïnteresseerd in wat Safeguard kan doen om uw organisatie veiliger te maken? Neem gerust contact met ons op!

EEN VANGNET VOOR DE VEILIGHEID

Benieuwd hoe Safeguard in de praktijk werkt? Vraag nu een demo account aan en probeer het zelf gratis uit.

Geen zorgen, wij houden ook niet van spam