Overheid
Overheden en gemeenten in de publieke sector spelen een fundamentele rol in het welzijn van onze samenleving. Handhaving van hoge veiligheidsnormen binnen overheidsorganisaties is niets minder dan imperatief.
Lees meer

Publieke sector

De veiligheidsuitdagingen waar overheidsinstellingen mee worden geconfronteerd.
De veiligheidsuitdagingen waar overheidsinstellingen mee worden geconfronteerd.

Overheidsinstellingen als gemeenten lopen voortdurend tegen de toenemende veiligheidsuitdagingen aan. In de afgelopen jaren hebben vooral overheidsinstellingen steeds meer part-time flexwerkers in dienst genomen. Vanuit een veiligheidsperspectief bekeken is het een enorme uitdaging om precies te weten hoeveel werknemers er per locatie aanwezig zijn. Daarnaast is het al helemaal ingewikkeld om realtime in te zien hoeveel hulpverleners er op ieder moment van de dag aanwezig zijn.

Om kosten te besparen gaan ook steeds meer publieke organisaties fuseren en daarbij komt kijken dat het aantal flexwerkers, locaties en hulpverleners per organisatie enorm toeneemt.

Voor de facilitaire afdeling is het een enorme uitdaging om een goed inzicht in de hulpverleningsorganisatie te krijgen en te behouden en dus de veiligheid van het personeel en bezoekers te waarborgen.

Het komt helaas ook nog steeds regelmatig voor dat overheidsinstellingen, gebouwen en personeel te maken krijgen met baldadigheid en agressie. In zulke situaties is het van belang dat er een effectieve veiligheid infrastructuur ligt waardoor er adequaat gehandeld kan worden en agressie eenvoudig en snel te de-escaleren is.

De Safeguard oplossing

Of het voor jou nu de drukste tijd van het jaar is en je hebt extra parttime personeel ingehuurd, of je zit juist in de meest rustige maand met slechts een kernteam. Safeguard geeft je altijd een exact beeld van hoeveel veiligheidsmedewerkers er op elk moment en op elke plaats beschikbaar zijn. Deze gegevens helpen bij het nauwkeurig bepalen van de juiste verhoudingen tussen personeel en veiligheidspersoneel, wat voor een snellere reactietijd kan zorgen.

Door één druk op de in-app noodknop van Safeguard, geeft de backoffice medewerker aan dat ze met een calamiteit te maken hebben. Ook kan de receptioniste gebruik maken van een noodknop onder de balie om aan te geven dat ze geconfronteerd wordt met een situatie die escaleert. Zo zorgen zij dat de juiste mensen in de kortst mogelijke tijd op de hoogte worden gesteld. Geen telefoontjes. Geen pagers. Geen tijdverspilling.

Waar het uiteindelijk om gaat, is dat scenario's en werkomgevingen snel kunnen veranderen en dat je een veiligheidsbeheersysteem nodig hebt dat wendbaar genoeg is om niet alleen de veranderingen bij te houden, maar ook om er vloeiend en makkelijk mee overweg te kunnen. Onze verstelbare checklists en vooraf gedefinieerde noodscenario's zorgen ervoor dat de hulpverleners altijd in staat zijn om hun werk op een optimale efficiëntie uit te voeren, wat uiteindelijk zorgt voor een veiligere werkomgeving.

Ben je benieuwd naar hoe Safeguard jouw organisatie kan ondersteunen? Vraag dan vandaag nog een 20 minuten durende gratis demo gesprek aan door het contactformulier onderaan de pagina in te vullen.

EEN VANGNET VOOR DE VEILIGHEID

Benieuwd hoe Safeguard in de praktijk werkt? Vraag nu een demo account aan en probeer het zelf gratis uit.

Geen zorgen, wij houden ook niet van spam