Ingmar Vroege

Opleider 101BHV.nl gaat Safeguard gebruiken tijdens trainingen

27 aug 2019

Wie aan het werk gaat, verwacht aan het eind van de werkdag weer naar huis te kunnen gaan. En zo gaat dat meestal ook. Meestal, want dagelijks vinden er bedrijfsongevallen plaats waardoor het anders verloopt. Jaarlijks zijn dat er meer dan 200.000, waarvan 60 met dodelijke afloop. Een aantal dat de laatste jaren weer toeneemt.

Het is aan de werkgevers om ervoor te zorgen dat het risico op bedrijfsongevallen zoveel mogelijk beperkt wordt om zo de werknemers, klanten en bezoekers te beschermen.

Getrainde bedrijfshulpverleners zijn medewerkers die getraind zijn in bedrijfshulpverlening (BHV), BHV’ers dus. Zij zorgen ervoor dat schade en letsel zoveel mogelijk wordt voorkomen of in ieder geval wordt beperkt. Dit kan schade zijn door een ongeval, brand of doordat een medewerker plotseling onwel wordt. Wat de oorzaak ook is, het is belangrijk om zo snel en adequaat mogelijk te handelen.

Bedrijven worden gecontroleerd op arbeidsomstandigheden door de Inspectie SZW. Hierbij wordt ook naar de bedrijfshulpverlening gekeken. Daarbij is niet alleen het aantal BHV’ers en de organisatie van de bedrijfshulpverlening van belang; bij inspectie worden ook de risico’s voor het specifieke bedrijf worden meegenomen.

Tegenwoordig wordt er ook in de veiligheidsmarkt flink geïnnoveerd. Er worden allerlei hulpmiddelen ontwikkeld om inzichtelijk te maken welke BHV'ers er aanwezig zijn en wie er kunnen reageren in het geval van een calamiteit.

Eén van die innovaties is onze Safeguard app, een app speciaal ontwikkeld om BHV’ers op te roepen in geval van een calamiteit. Safeguard herkent automatisch of een BHV’er aanwezig is en wanneer dit het geval is kan deze persoon opgeroepen worden met een melding die zelfs de 'stil’ modus van de smartphone overruled. Tijdens de calamiteit kan Safeguard ingezet worden als communicatiemiddel waardoor het gebruik van een portofoon niet meer nodig is.

Samen met opleiders door heel het land stellen wij onze app beschikbaar om kennis te maken met deze nieuwe technologie. Toonaangevende opleider 101BHV.nl uit Appingedam zal tijdens hun trainingen ook de mogelijkheid bieden om te oefenen met de Safeguard app, en daar zijn we erg trots op.

EEN VANGNET VOOR DE VEILIGHEID

Benieuwd hoe Safeguard in de praktijk werkt? Vraag nu een demo account aan en probeer het zelf gratis uit.

Geen zorgen, wij houden ook niet van spam